tisdag 2 november 2010

Miljöstöd

Statens miljöstöd är våra skattepengar. Viking Line kan få 30 miljoner euro av dessa skattepengar. Vad lever vi egentligen i för samhälle. Ta detta att tex mina närmaste släktingar
i Korsholms kommun skall deltaga i finansieringen av en Viking Line färja. När sedan färjan levererar vinst så får dom ingenting, vinsten går till några få aktieinnehavare på Åland.
Rättvist är det inte.
Samma sak är det med bankernas stöd av statens skattemedel. När det går bra så delas vinsten ut till några få aktieägare och när det går dåligt, ja, då skall vi skattebetalare ställa upp med pengar som vi inte får tillbaka.
Lantbruksstödet är också våra skattepengar. Lantbrukarna är i allmänhet borgerliga i sitt tänkande men att vi skattebetalare skall ställa upp med stöd för att hålla dem under armarna är socialism i sin prydno. Nog förstår bönderna detta men vill inte förstå, socialism bara det ger pengar.
Det är ok med lantbruk men dom skall stå på egna ben i ett kapitalistiskt samhälle. Går inte företaget runt så är det kk som gäller. Då köper vi vår föda från u-länderna och bonden får ställa sig i arbetslöshetskön.
Nyheter per den 5.11.2010.
Nu kommer siffror på vad vi skattebetalare betalar i stöd till företag och lantbruket.
Vi betalar 18 miljarder euro av våra skattepengar som stöd. Är det ett kapitalistiskt samhälle eller är det socialistiskt?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar