söndag 19 juni 2011

Åland

Åland har inte resurser att klara lagstiftning både mot fastlandet och EU. Det anser undertecknad och förmodligen en stor del av befolkningen
Det är ju helt förklarligt med den lilla befolkning som Åland har. Med 28 tusen personer har man helt enkelt inte resurser för lagstiftning. Det är som om vanliga kommuner i landet skulle ha den lagstiftningsbörda som Åland åtagit sig.
Det naturliga vore ju att man på Åland endast stiftade sk. blankettlagar dvs implementerade Finlands och Eu:s lagar helt och fullt.
Man har bildat en förening på Åland som eftersträvar ett självständigt samhälle. Denna strävan är förmodligen chimär. Varför inte i stället bilda en förening för anslutning till Sverige som Julius och gubbarna föreslog för 90 år sedan. Det kan finnas mycket större möjligheter för en sådan lösning av det internationella samfundet. Det tar dock bort alla särlösningar för Åland, man blir ett av många i Sverige som Öland och Gotland. Det finns andra hinder tex hur Ryssland ställer sig till detta i deras försvarsdoktrin. Finland lämnar inte ifrån sig en enda tum av sitt territorium och Sverige räds ryssen ännu idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar