lördag 27 augusti 2011

UN

Gjorde United Nations rätt i Geneve år 1921 i Ålandsfrågan. Det var kanske en lösning som passade på den tiden men inte i dagens läge.
Man förundras över att denna lösning passar in i dagens samhälle när Europeiska Unionen bildats som tillkommit för att sammanföra alla folk och inte ha splittrade, separat folk.
Jag kan inte förstå att endast 27000 personer i ett land med 5 miljoner invånare skall ha särlösningar och förmåner framför andra medborgare. Man vill ha särlösningar för Åland som inte rimmar med allmänna rättigheter för alla medborgare. Det är förståeligt att detta väcker människans primitivaste känslor till liv, nämligen avundsjukan. Jag måste i den frågan hålla med Timo Soini och Sannfinländarna att om ett landskap skall ha förmåner tex om Åland skall ha extra förmåner så skall också Kajanaland ha likadana.
Var fjärde finländare är nu sannfinländare och Timo Soini kan vara vår nästa statsminister när nuvarande regering ramlat sönder
Den åländska särlagstiftningen bör slopas, ettdera så att Självstyrelselagen slopas eller att Åland avskiljs till Sverige som Julius och gubbarna ville.
Inför valet nu 2011 framför liberala föreningen ändringar i särlagarna. Det är säkert bara valfloskler som inte blir genomförda, men det initierar att liberalerna förstått att Ålandsfrågan är förbisprungen för länge sedan och ändringar måste ske förr eller senare. Attityden är god, omstrukturering i små steg och i god tid före det sker med tvång.
Däremot har centerföreningen och socialdemokraterna tydligen inte förstått nånting av detta. Man har snarlik samma inställning som halsstarriga förra statsministern, jag har rätt och lagen är fel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar