onsdag 12 oktober 2011

Occupy

Demonstrationer mot kapitalismen i 25 länder och uppemot 1000 städer.
Det trodde man inte skulle hända.
Men kapitalismen har ju fört västerlandet i en ekonomisk kris som världen tidigare inte skådat.
En rysk professor, Igor Panarin förutspår ett splittrat USA inom en snar framtid.
Det stora pengaunderskottet som uppstått i USA genom att man krigat runtom i världen på krita blir svårt att klara upp när industrivaror tillverkas i Indien och Kina och som USA har svårt att hitta marknad för i världen såsom dom gjort förut.
Det verkar som om kapitalism som samhällssystem har kommit till vägs ände. Hur skall man finna nya former för samlevnad efter kapitalismen.
Man har ju kommit bort från klasserna adel, präster, borgare, bönder till stor del. I och med industrialismens framväxt så har ju nya former för samlevnad växt fram, men har också bildat nya klasskillnader som nu människor protesterar emot. En mycket rik klass och en fattig klass samt något däremellan.
Jag har min käpphäst sedan länge, man får leva i samhällen där alla delar lika som sker tex i Guinea, Borneo. Där fiskar alla arbetsföra och alla får hämta fisk vid stranden på kvällen för att ha mat följande dag. Man har inte några materiella tillgångar, bara fisk och en bambuhydda. Pengen har förstört människosläktet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar